Eslövscupen 2008
 

Mycket bra gruppspel i Eslöv - Förlust i 16-delsfinalen för seniorerna.

Herrarna hamnade i en mycket svår grupp och chansen till avancemang kändes inte så stor med tanke på att såväl Johan Sjögren som bröderna Richelieu saknades från det tilltänkta laget.

Vi fick tuffast tänkbara start i turneringen, division 2 laget Ramlösa Södra. Vi stod upp riktigt bra och förlorade bara med 4-2 och då släppte vi in 2 rena slarvmål dessutom.

I match två mötte vi FC Bukten, en match där vi var helt överlägsna och vann med 6-1.

Sedan var det dags för Eslövs BK 3 som vi efter ännu en kanonmatch slog med 6-2.

Inför sista matchen mot Marieholm behövde vi en poäng för att vara helt säkra på att gå vidare och vann vi skulle vi bli grupp 2:a. Vi började otroligt bra och hade 3-1 med bara 2 minuter kvar men de hann komma ikapp till 3-3 innan matchen var slut.

Sammanfattningsvis gjorde vi en riktigt, riktigt bra insats där alla presterade på topp och där disciplinen var imponerande. Vi spelade ett riktigt bra boxförsvar och var väldigt giftiga i omställningarna.

Laget som deltog i gruppspelet var:

Målvakt:
Daniel

Backar:
Jocke M 2 mål
Glenn
Tim 2 mål

Forwards:
Conny 7 mål
Alven 3 mål
Ivan 2 mål
Dennis 1 mål

I slutspelet fick vi nu möta en av favoriterna i turneringen, Uppåkra. De går alltid långt i inomhusturneringar så vi visste att det kom att bli en riktigt svår nöt att knäcka. Matchen startade också som vi förväntade oss med ett stort bollinnehav för Uppåkra, men vi försvarade oss bra. Uppåkra tog också ledningen med såväl 1-0 som 2-0 innan Ivan reducerade. Här hade vi sedan 2 jättechanser att göra 2-2 men istället kontrade Uppåkra in 3-1 och vi var tvungna att börja chansa lite vilket ledde till blottor i försvarsspelet och matchen slutade till slut 6-1.

Vi gör en helt okej insats mot Uppåkra men räcker helt enkelt inte till mot ett så skickligt lag. Det hade dock varit intressant att se hur matchen skulle ha gestaltat sig om vi fått in 2-2 bollen och kunnat fortsätta med vårat grundspel, box och kontring.

Laget i slutspelsmatchen var detsamma som i gruppspelet förutom att Alvén tog coachrollen och Hannes tog hans forwardsplats.

 
(Daniel Nilsson, 29 dec 2008)
 
<<Tillbaka till Herrar 2008
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här